web design by evie rekola

LIKEKORPI IN ENGLISH -- HYVINVOINTIPOLKU

LUE HYVINVOINTIPOLUSTA SUORAAN WORD -MUODOSSA


Liekokorpi

Liekokorpi on noin 21 hehtaarin luonnonsuojelualue Hiukkaan kylässä. Se tarjoaa helpon retkeily- ja virkistysmahdollisuuden lähellä Länkipohjan taajamaa, ja sopii myös pienille retkeilijöille tai niille, joilla on vain hetki aikaa rentoutua metsän syleilyssä. Luontopolut on suunnitellut eräretkeilijä, luonto-opas ja valokuvaaja Petri Nevalainen, joka on reittivalinnoissaan ottanut huomioon ajan myötä metsään syntyneet eläinten polut.

Liekokorvessa on kaksi viitoitettua luontopolkua – lyhyempi, n. 400 metrin reitti, johtaa metsälaavulle, joka on pidemmän, reilun kahden kilometrin reitin puolivälissä. Laavulla voi nauttia retkieväitä ja paistaa makkaraa. Reilun kokoinen laavu tarjoaa suojaa vaikkapa pienille kokouksille.


Liekokorven luonto on monimuotoinen. Vaikka ollaankin keskellä vanhaa metsää, saattaa hetkittäin avautua näkymä viljapelloille. Vain noin kilometrin päässä sijaitsee jo 1970-luvulla suojeltu Parkunsuo, joten suojelualueet muodostavat lähes yhtenäisen luonnonvaraisen kaistaleen.

Jopa yli 100-vuotiaat havupuut piirtävät ääriviivat metsän järeälle rungolle. Paikoin kuusten katveesta työntyvät esiin männyt ja koivut. Vaihtelua mustikkatyypin kuusikkoon tuovat lehtomaiset puronvarret, jyrkänteet ja rämesuo. Lintu- ja kasvilajistot ovat runsaita.

Alue on perustettu yksityismaalle, ja Liekokorpi kuuluu valtakunnalliseen Metso-ohjelmaan. Suojelualueella ei saa liikkua moottoriajoneuvolla. Muutoin alueella liikkuminen on sallittua luontoa kunnioittaen ja jokamiehenoikeuksia noudattaen.

Liekokorven tavoitteena on lisätä hyvinvointia metsän virkistyskäytön, luontomatkailun ja ympäristökasvatuksen avulla. Liekokorpi sopiikin erinomaisesti yritysten virkistyspäivien ympäristöksi, koulujen retkikohteeksi ja perhejuhlien ohjelmanumeroksi. Retkieväät ja muut tarjottavat voi helposti tilata Maivian pidoista vaikka suoraan laavulle.

Liekokorpi, Hiukkaan kylätie 390, opastekyltti tienvarressa
Opastetut luontoretket, Petri Nevalainen p. 040 527 2969

Catering > Maivian pidot | Majoitus - AholaMetsän sielu
Jos on elosi milloin vaikeaa
jos on huolia tai harmittaa
jätä kaikki silloin ja ota aikaa
lähde metsään ja hengitä metsän taikaa

Syksyisen
metsän sammalmatto
seininä hongat
taivaassa katto
Hengitä raikasta syksyistä ilmaa
värit ja tuoksut sieluusi filmaa

Retken jälkeen
kun arkeesi käyt
sielun silmillä kauan näet näyt
karhunsammal, pehmeys sen
värittää arkesi harmauden

Olet löytänyt
metsän sielun kai, joka rauhan
ja levon sieluusi sai.
Tätä tarvitsee ihminen jokainen
vain harvat meistä löytävät sen.

Kaarina Rummakko 1985

Kuvat: Petri Nevalainen