Maittavat menyyt

Maivian pitojen juhlapöydän antimet suunnitellaan aina asiakkaiden toiveiden ja tilaisuuden luonteen mukaan. Esimerkiksi erilaiset ruoka-allergiat otetaan huomioon. Laadimme mielellämme myös esimerkkimenyitä, joiden pohjalta asiakkaiden on helppo suunnitella tarjottavia. Suunnittelun pohjaksi voi ottaa vaikkapa jonkin seuraavista herkkumenyistä:

  • Maivian pitojen juhlapöytä
  • Hämäläinen pitopöytä
  • Kasvispöytä
  • Tosimiesten menyy
  • KahvikekkeritMaivian pitojen periaatteena on, että ruokien valmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon Längelmäen peltojen ja metsien puhdasta satoa. Esimerkiksi längelmäkeläinen karitsa, hirvenliha ja Juupajoen villisikatarhalla kasvatettu villisika kuuluvat pöydän antimiin. Paikallista pihvilihaa tulee Maivian pöytään Piittalasta Naaralaisen herefordeista. Samoin juupajoelta saadaan ylämaan karjaa Pasurin tilalta. Yhteistyö Kylmäsavukeisarin kanssa tuo pöytään loistavat kalaherkut, kuten kylmäsavustetun hauen. Kotimaisten ensiluokkaisten raaka-aineiden käytössä näkyy myös vuodenaikojen kierto: sesongin herkut tuovat vaihtelua pitopöytään.

Maivian pidot on kuuluisa leivistään. Ruislimppu leivotaan vanhaan längelmäkiläiseen taikinajuureen ja tuoreet rievät valmistuu aina juhlapäivänä. Maivian mallaslimput ovat myös suosittuja ja joskus leipäpöytään tehdään kaltikaista, eli ohutta perunarieskaa.

Hyvä kahvipöytä kruunaa maittavan aterian ja täytekakut tehdään kotimaisista marjoista ja hedelmistä, hillona tai tuoreena vuodenajasta riippuen.

Tilaa vieraidesi viihdykkeeksi laululounas!
Laululounaalla pitopöydän antimet saatellaan pöytään tuttujen ruoka-aiheisten laulujen sävelin. Voit tilata laululounaan joko niin, että esiintyjät soittavat ja laulavat tai että koko vierasjoukko laulaa yhdessä säestyksen avustamana.
Maivian pidoista saat niin ehdotuksen menyystä kuin siihen liittyvistä lauluistakin.

Juhlatalossa ei ole anniskeluoikeuksia. Alkoholijuomat voi halutessaan tuoda juhliin itse.

2008 Pirkanmaan naisyrittäjä
Naisyrittäjät valokeilassa: maakunnallinen tunnustus Liisa Naapille maaliskuussa 2008.
Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset antavat tunnustusta menestyneille maaseudun naisyrittäjille maaliskuun aikana. Esille tuodaan alansa edelläkävijöitä, vaikuttajia ja niitä, jotka ovat luoneet ympärilleen verkoston voimaa. Samalla rohkaistaan aloittelevaa tai toimintaansa kehittävää yrittäjää käyttämään apunaan asiantuntijapalveluja.
Tunnustus annetaan Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen juhlavuoden (75 v) kunniaksi. Pirkanmaalla tunnustus on myönnetty Maivian pitojen yrittäjälle Liisa Naapille. Längelmäkeläisen matkailuyrityksen palvelukonsepti on toimiva ja tarkkaan mietitty. Tuotteissa ja toiminnassa näkyy juurevan suomalaisen ja pirkanmaalaisen kulttuurin vaaliminen: Pieteetillä kunnostetut rakennukset ja miljöö pieniä yksityiskohtia myöden. Ja kaiken kruunaa kauniisti katettu ruoka: Raaka-aineina keittiössä käytetään mahdollisimman paljon ”Längelmäen peltojen ja metsien puhdasta satoa”.
Yritykselle on myönnetty Maakuntien Parhaat –merkki vuonna 2004