Tapahtumien ja juhlien perinnetalo

Maivian pitojen tiloissa on ehditty jo järjestää monenlaisia tilaisuuksia.

Suvisunnuntain lounasta katetaan kesäaikaan mahdollisuuksien mukaan.

Kalakurssi järjestettiin keväällä 2014 . Kuvassa iloiset kalan käsittelijät.

Syksyllä 2011 järjestettiin Maivianpidoissa sisustusilta, jossa opettajana oli sunnittelija, maalarimestari Ilse Brandt.

Kesällä 2009 liiteri palveli kädentaitajien kurssipaikkana.
Heinäkuussa valmistettiin betonisia koriste-esineitä puutarhaan kuvanveistäjä Paula Nurmisen johdolla ja elokuussa Längelmäen maa- ja kotitalousnaiset sitoivat kuivakukkia puutarhuri Laura Unnaslahden opetuksessa.

Längelmäen maa- ja kotitalousnaiset ovat olleet ahkeria Maivian tilojen käyttäjiä: 2002 tuoksuivat joulun herkut, 2004 leivottiin perinneleipiä ja 2007 oli "sen seistemän sortin juhlaleivontakurssi" Ulla-Riitta Kivimäen johdolla.
Lokakuussa 2008 pirtti täyttyi juustokurssilaisista, kun Tanja Halava Tampereen kauppahallista perehdytti juustojen maailmaan.

Isänpäivänä 2003, 2005, 2007, 2009 ja 2011 talo täyttyi jälleen ruokailijoista, jolloin Mannerheimin lastensuojeluliiton Längelmäen yhdistys järjesti isänpäivälounaan. Ahkerat talkoolaiset loihtivat herkullisen aterian lahjoitetuista ruoka-aineista.

Heinäkuussa 2004 tamperelainen taiteilija Ada Iivonen järjesti taidenäyttelyn liiterissä. Kahvio palveli kävijöitä koko näyttelyn ajan.

Pääsiäisenä 2003 Maiviassa soivat cembalon ja viulujen sävelet. Pääsiäiskonsertin järjestäjinä oli paikallisia musiikkiharrastajien aktiiveja, jotka houkuttelivat barokkimusiikin pariin kuulijoita Längelmäen lähiseuduiltakin. Pirtti oli ääriään myöten täynnä, kun viulistit Mervi Lähteenmäki, Laura Lähteenmäki, Mervi Laurila ja Maria Marttala soittivat musiikin maisteri Sami Salomaan säestäessä heitä itsetehdyllä cembalolla.

Kunnostamiseen liittyen Maivian pidoissa järjestettiin syksyllä 2002 pinkopahvikurssi perinnerakentamisesta kiinnostuneille. Maalarimestari Marry Katajamäki opasti kurssilaisia pinkopahvituksen nikseihin kahden päivän ajan. Hengittävänä materiaalina pinkopahvi sopii erityisesti hirsirakennuksiin, mutta jonkin verran sitä käytetään myös uudiskohteissa.


Maivian pidot on jo osoittautunut sopivaksi paikaksi eri yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksien järjestämiseen. Tiedusteluja tilavarauksista ja eri tapahtumien järjestämisestä voi tehdä joko puhelimitse tai sähköpostitse.